Buddies


AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 900,000MG  READY STOCK!!!! 
RM140 FREE POSTAGE , SHAKER & FREE GIFT!!!

****SMS / WHATSAPP / WE CHAT UNTUK SEBARANG PERTANYAAN DAN ORDER 
011-12311092****


AURA WHITE L-GLUTATHION + TILAPIA COLLAGEN+ VITAMIN C  + HYALURONIC ACID + PENTA STEMCELL PHYTOCELLTEC + SNOW LOTUS EXTRACT



Produk aura white ini adalah produk minuman inovasi terkini untuk pencerahan kulit yang pertama di Malaysia mengabungkan 3 stem sel dari tomato, epal dan roselle bersama glutathione dan tilapia kolagen.
Minuman aura white inovasi kecantikan dari teknologi jepun yang mempunyai campuran bahan sesuai untuk kulit asia. Minuman ini bukan sahaja memberi kulit kita putih dan gebu malah memberi kesihatan dalaman di dalam badan kita.
Jika kita hanya mengunakan produk kecantikkan untuk luaran tetapi tidak mengambil minuman kesihatan untuk dalaman tidak ada guna, mungkin disebabkan keletihan juga merupakan salah satu punca yang menyebabkan kulit muka dan badan kusam, berjeragat dan tidak bermaya disamping faktor kekurangan collagen.
Kepada yang mempunyai masalah keguguran rambut atau kerosakkan rambut, di syorkan ambil minumanaura white l-glutathion + tilapia collagen+vitamin c+hyaluronic acid+triple stemcell phytocelltec . Ia bukan sahaja memberi rambut anda sihat malah kulit akan jadi putih dan gebu.
Sesetengah orang yang menggunakan produk kecantikan tidak nampak kesan atau bertambah teruk disebabkan masalah dalaman badan kita. Oleh itu saya syorkan anda pengambilan minuman aura white yang dapat selesaikan masalah anda In shaa Allah…
Aura white mempunyai kesan yang menakjubkan setelah anda mengamalkan minuman ini kelebihan yang anda akan dapat nanti ialah :

a) 50% pencerahan ketara dalam masa 1-2 minggu
b) Pemulihan kulit yang rosak & bermasalah spt Jeragat, Jerawat, kulit kusam , kulit kering dan kasar.
c) Rambut lebih sihat ,halus & bersinar
d) Mengurangkan keduan & garis halus
e) Melambatkan proses penuaan
f) Mengatasi masalah sembelit
g) Mengurangkan sakit sendi
h) Meningkatkan tenaga & lebih aktif
i) Menguangkan rekahan kaki
j) Menguatkan otot, kuku dan tulang
k) Mengandungi nutrien yang tinggi sesuai bagi ibu mengandung & yang lagi penting meningkatkan penghasilan susu ibu dan kesannya dapat memberi kulit bayi cantik dan sihat




Dengan ramuan berkualiti premium yaang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark, pastinya gabungan mantap yang memberikan 3 kali kuasa pencerahan kulit malah berupaya merangsang penjanaan sel2 kulit baru serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan sekata hanya dalam 14 HARI !!

FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG LAZAT
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan
khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.



 CARA PENGAMBILAN: 
1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.

2) Bancuh menggunakan air mineral /air bersih biasa.. Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

4) WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas.

5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. Di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)







UNTUK KULIT KENDUR, KUSAM, KULIT TIDAK SEKATA, TIDAK BERMAYA, JERAWAT, MALASMA, PIGMENTASI, PARUT, JERAGAT, KULIT GELAP DAN EKZEMA. KEBAIKAN AURA WHITE: 

1) Sesuai untuk lelaki dan perempuan
2) Anda dapai merasai kesan dalam 10 hari
3) Menggunakan gabungan antioksidan terhebat didunia
4) Merawat serta mencegat jerawat
5) Wajah cerah berseri tanpa perlu SUNTIK
6) Mengecilkan liang roma
7) Merawat Enzema dan Prorisis
8) Mencegah kedutan dan kekenduran pada kulit
9) ALTERNATIF kepada SUNTIKAN VITAMIN C dan GLUTATHIONE
10) Menghilangkan Tompok Hitam dan Parut
11) Kesan Pencerahan Yang Menakjubkan
12) Meningkatkan fungsi setiap sel dan melambatkan proses penuaan
13) Mencegah kerosakan KOLAGEN
14) Meningkatkan daya ketahanan badan
15) Rambut dan kuku menjadi lebih sihat
16) Melindungi daripada sinaran UA-B
17) Menyembuhkan luka dan mencegah parut
18) Badan menjadi lebih sihat dan bertenaga
19) Membantu Menyah toksik dan pencemaran didalam tubuh
dan menghasilkan kulit lebih cerah
JADI APA TUNGGU LAGI ... ?

AURA WHITE ADALAH PENYELESAIAN KEPADA MASALAH KECANTIKAN ANDA..

Dapat kan segera hari ini....!!!! 







Saturday, 23 February 2013 | 3 comments

Vitamin C 1000mg Pahang Pharma . Ramai yang bertanya nedy amalkan ape untuk supplement dalaman dan ini lah vitamin yang nedy amalkan hari-hari . Nedy juga menjualnye . Dibawah ni nedy sertakan sekali info vitamin c 1000MG secare ringkas .

Vitamin C 1000mg ~ sihat dan cantik..
1 BOTOL ( 100 BIJI )
BOLEH JUGA BELI 30 BIJI ATAU 60 BIJI SAHAJA daripada Nedy , sila klik disini  NEDY AMINUDDIN 
untuk ke facebook nedy dan boleh pm terus nedy ataupun boleh terus sms / whatsapp sahaja nedy 011-12311092 . Nedy hanya melayan pertanyaan tentang produk yang nedy jual sahaja .

KEBAIKAN VITAMIN C:


-----------------------------------------------------------------------------------

-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri

-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata

-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema

-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut

-Anti penuaan dan anti kedut

-Mengatasi masalah resdung dan alahan

-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar
adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi

-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti

-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis

-Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress

-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi

-Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya

-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas

-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia

-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah

-Merawat jangkitan saluran kencing

-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

-Dijual hanya oleh pengedar sah sahaja, Jangan takut atau ragu dengan Vitamin ini

Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.



SANGAT SESUAI UNTUK:

-----------------------------------------------------------------------------------

*wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
*ibu mengandung
*ibu yang menyusukan bayi (menambahkan air susu)
*boleh diambil ketika haid
*mereka yang mengambil supplement kolagen dan glutathione (mengoptimumkan fungsi dan serapan bahan tersebut oleh badan)
*mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit
*perokok (mengurangkan penyerapan nikotin)
*mangsa kemalangan yang cedera/pembedahan, melecur

-----------------------------------------------------------------------------------

CARA PENGAMBILAN:


-Telan 1 biji tablet vitamin C setengah jam selepas sarapan atau sebelum tidur.
-Amalkan minum banyak air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin serta membolehkan penyerapan vitamin secara optimum oleh badan.


KANDUNGAN SETIAP TABLET:
sodium ascorbate - 563mg
calcium ascorbate - 605mg
vit c - 1000mg
zinc - 5 mg
citrus bioflavonoids standardized extract - 100mg
hesperidin - 30mg
rutin - 50mg
grape seed extract - 5 mg
rosehip fruit extract - 5mg

-Standardized extracts, for effectiveness
-Non-acidic and gentle on the stomach
-Tablets are coated for easier swallowing
-No added preservatives, artificial colors or artificial flavors

Lulus KKM
100% halal


















Monday, 15 October 2012 | 4 comments
Assalamualaikum . 



PRODUK RAWATAN MUKA DARI BAHAN SEMULA JADI YANG RINGKAS DAN MEMBERI KESAN MENAKJUBKAN HANYA DENGAN 3 LANGKAH RINGKAS KULIT AKAN NAMPAK BERSERI , HALUS DAN BERSIH . INSYA'ALLAH . 



Bertindak meningkatkan metabolisme kulit dengan penjanaan sel-sel baru , merencatkan proses penuaan , mengurangkan garis-garis halus , menambah ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semuala jadi agar kelihatan muda sentiasa . Mengadungi Vitamin E untuk merawat muke dengan menghilangkan jerawat , jeragat , bekas jerawat , mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muke . 



***Nedy sendiri adalah pengguna As beauty , memang sebelum ni nedy guna produk seakan as beauty tapi produk ni lebih murah dan hasil memang sangat puas hati . Insya'allah dengan penggunaan yang betul dan sabar , akan nampak hasilnye . :) 

Dengan satu set , Krim Malam , Krim Siang dan Sabun tahan dalam 2-3 bulan untuk full set dan trial Tahan 2 minggu - 1 bulan . Bergantung pada care pemakaian . :)





INFO PENTING produk As Beauty bebas daripada KIMIA .
_________________________________________________________

Beberape testimoni yang akan nedy sharekan disini .

_________________________________________________________



















DI BAWAH NI GAMBAR YANG NEDY AMBIL DAN KEPUNYAAN NEDY SENDIRI , NEDY AKAN SHAREKAN . 

UNTUK SET TRIAL TAHAN 2MINGGU - 1 BULAN BERGANTUNG PADA CARA PEMAKAIAN . 




UNTUK FULL SET TAHAN 2-3 BULAN .










***Nedy sendiri menggunakan as beauty sudah hampir setahun , tak terlalu menjage sangat , ada juga behenti pakai . Pastu pakai balik bila muke agak-agak nak teruk hihii . Kalau behenti pakai as beauty takde yang teruk sangat pun tapi kalau behenti dalam penjagaan kulit kemungkinan untuk kulit jadi yang asal sebelum kite pakai as beauty tu mungkin terjadi . Nak cantik harus lah sentiasa menjage ya . :)







*********Jika Berminat atau sebarang pertanyaan boleh terus pm nedy di Faacebook ya , dengan sepantas kilat nedy membalas hihii . Klik sini NEDY AMINUDDIN ********


Thursday, 12 July 2012 | 4 comments
Assalamualaikum .


Mengambil mase sikit untuk update , tak tahu ape yang nak diceritakan , pastu tengok tengok gambar yang nedy simpan banyak betul percutian nedy yang nedy tak share kan di dalam blog . Walaupun perkare dan mase sudah berlalu lame , nedy nak cerita juga pengalaman nedy ketika bercuti . Terbaru dalam bulan 5 , akhir bulan 5 ye . Tengok sendiri lah kan sekarang dah bulan 7 baru nak cerita benda lame hihii . Lantak lah kan sebab ada juga yang sudi bertanye dengan nedy tak update ke pasal bercuti haritu . Huhu maaf lah ye , baru nak update ni .

Ibu nedy cakap tak perlu lah berkawan ramai , cukup lah ada 2 orang sahabat baik nedy pun dah boleh berjalan satu malaysia ni . Huhu , sebenarnye kenalan memang ramai tapi tu lah nak mengambil mase diaorang untuk berjalan tuu yang susahnye . Tapi kalau dengan sahabat nedy yang 2 orang ni memang kaki berjalan . Cakap je lah nak ke mane , on je hihii . Asalnye cerita macam ni nedy plan nak berjalan mandi manda lah kononnye tapi tak tahu ke mane last last esya call cakap weekend ni kite ke Tioman , okey mase tuu dia cakap hari khmis taw . Ini namenye ape ? Plan mengejut okey . Dia cakap weekend okey , nak bergeraknye hari sabtu pepagi buta . Dalam satu hari tu hari jumaat memang nedy habiskan kerja nedy semua dalam keadaan kelam kabut . Nak tak nak , kena siapkan juga kerja . Tak sabar betul nak menjemurkan badan ni . Finally !
















Nampak macam tak dalam , masukkan kepale dalam air . Tengok sendiri pun takut keadaan dalam laut tu . Subhannallah sungguh cantik ikan ikan dan pokok dalam laut tioman ni . Asyik asyik teruja je tengok ikan macam macam warne , macam macam rupa , ada sayap , ada kaki , panjang buntal comel menyeramkan arghh semuanye ada lah . Perasan tak abang belakang nedy tu hihii nedy buka jaket dan sebab tu dia dekat dengan nedy . Risau sangat den lemas agaknye . cont cerita bawah ya .




Okey gambar atas ni korang perasan kan nedy tak pakai jaket oren tu hoihoi , meyh nak cerita sikit , mase memula turun air tu memang nedy pakai , kiteorang pusing satu pulau , serius kaki memasing semua lenguh berenang . Dalam laut tu mase kiteorang pusing satu pulau kecil ni , jangan cerita lah kan dah memang confirm confirm dalam sangat laut tu tapi last last tu nedy berani kan diri HAHAHA buka jaket tu nak berenang dekat kawasan dalam tu , memula memang okey pastu boleh pula haih mate dengan hidung masuk air tetiba nedy kelam kabut macam orang nak lemas , esya dekat nedy , nedy peluk dia HAHAA sudahnye kedua dua nak lemas sebab esya pun nedy dah tergelamkan , situasinye kedua duanye memang dalam keadaan yang panik nasib baiklah ada orang yang tolong . Malu den weei konon pandai berenang pastu hati dah dupdapdupdap terus naik bot . Tak nak berenang lagi !












Okey sudahnye disebalik semua gambar ni takde caption dan tak de cerita sebab situasi nedy sekarang yang tak boleh nak mengadap lelame blog ni . Nedy hanya nak sharekan gambar je . Ini pun sikit . Kalau nak upload semua ehem macam biasalah , kang tak pasal blog ni jadi berat pula kan hihii . Okey next entry mungkin nedy akan update lagi . Okey bai .
Visit the Site