Buddies

Saturday, 24 December 2011 | 7 comments
Assalamualaikum .

Malas nak cerita banyak kali ni , korang tengok gambar dan korang bayangkan lah sendiri . Syukur Alhamdulillah nedy takde pape , masih diberi peluang untuk hidup . Awal pagi-pagi nedy gerak ke pontian johor untuk menguruskan majlis disane . Kebetulan harini nedy disuruh oleh ibu untuk menguruskan majlis di pontian dan ibu nedy menguruskan majlis di bandar . Gerak pepagi dengan 2 kereta dan satu van , pekerja lain semua dah ada di pontian . Nasib lah yang tersadai tepi jalan 1 kereta , hahaa kereta yang nedy bawa . Ditemani cousin nedy , kalau lah nedy bawa orang mase tu . Mampus lah function orang jadi kelam kabut . Ape nak jadi ? ni lah dia .




Ape nak jadi ? hahaa malu nak cerita tapi cerita jelah , pengalaman kan . Cerita secare ringkas okey , nedy bawa kereta langgar lubang yang dalamnye dah sibiji macam longkang . Depan ada kereta semestinya kita takkan nampak lubang depan kan . Alih-alih ada , jalan belah sebelah pun ada kereta . Okey agak-agak ape nak jadi ? boleh elak ke tidak ? Hahaha langgar lah . Lepas tu tayar kereta depan belah kiri terus pecah then kereta tak terkawal , sumpah nedy cakap dalam fikiran nedy nak macam tunggang terbalik macam ni lah macam tu lah . Nedy bernasib baik nedy dapat kawal stering kereta nedy , gelabah tu semua mesti lah ada . Dengan cepat cepat nedy bawa ke tepi . Bila dah behenti tepi tu , punye lah tergaman sekejap nedy dalam kereta . Nasib nedy tak bawa laju , andai lah kate nedy bawa laju ataupun nedy tak dapat kawal stering kereta , ape lah nak jadi dengan nedy sekarang kan . Ape ape pun alhamdulillah nedy dengan cousin nedy selamat .



Aku lupe ape name benda yang aku pegang ni dan malas nak google , yang penting benda ni lah nak naikkan kereta supaya senang nak menukar tayar hahaa . Tak larat aku nak pusing , lembik !


Aksi-aksi penuh gaye nak menukar tayar , hahaaa engkau mampu ke ? nedy rase dalam dunia ni tak semua perempuan boleh tukar tayar termasuk lah nedy huahahaaa last last call pomen dengan suara gelabah meminta tolong , nasib ! duit terbang . Sementare menunggu pomen datang , nedy jadi geram kenape takde kereta yang kena padahal lubang tu memang macam longkang . Lepas tu kan korang . Berape minit kemudian , LALALAAAA ..........





Bukan mulut nedy celupar ke ape eh , benda nak jadi . Jadi lah , tak memasal semua nak join kereta nedy yang tayarnye pecah pancit tu semua . Kereta wira , viva dan kereta nedy waja . Hahaa berderit macam buat pesta . Okey tak lawak !





Finally ! Abang pomen datang dengan keadaan yang sempoi habis , senang bercakap dengan dia yang begitu peramah . Ala perempuan mesti lah abang pomen kena peramah kan . Hahaaa . Sekejap je dia tukar , bila dia nak buka tayar kereta nedy , nedy terkejut sedikit rupe beruk bila tengok tayar . Oh maiiii ! AKU NAMPAK DUIT TERBANG !




Pecah , pecah ! Ape nak jadi ape nak jadi , aku pening ! sesampai je dekat pontian abah nedy dengan pantasnya meminta kunci kereta nak tengok tayar . Okey fine aku pasrah andai kena marah ke pe kan . Nak tahu ape jadi ? Hehee abah nedy terus pergi kedai tukar keempat empat tayar kereta kepada yang baru . Okey senyum sampai ke telinga .

Tolong berhati-hati yang sesiapa nak ke arah pontian tu sebab jalannye memang serabut . Sangat-sangat ! lubang bersepah ! balik dari pontian nedy bawa kereta serupa macam orang tak betul asyik mengelak dari lubang besar besar lepastu dalam serupa longkang kat jalan . Okey aku malas nak jalan situ lagi . Fobia !
Monday, 19 December 2011 | 6 comments
Assalamualaikum .

Hehee nedy jadi semakin rajin dan rajin untuk update blog setiap hari , hoihoi ada kemajuan diri Nedy Aminuddin ni sebab dah ada yang tegur supaya update berhari-hari . Okey lah nedy update tapi cerita sendiri jelah yang nedy boleh update , untuk bagi info yang best best tu belum tiba masenye , mane lah tahu suatu hari lagi nedy akan update macam-macam info kat blog nedy ni kan . Hehee nak cerita pasal semalam , semalam abang sulong nedy balik so plan kiteorang adik-beradik macam macam lah . Hehee . Kiteorang plan ni je . Huahahaahaaa .




Ape yang nedy cube sampaikan ? Hahaa kiteorang pergi makan pizza je pun tu pun nak kecoh kan kan , eh eh suke hati aku lah sebab aku nak jakun abang aku belanje . =,= Kalau dah duduk pizza tu ape yang kite makan mule-mule ? mesti lah mushroom soup yummmyy ! Sebenarnye lah kan nedy nampak abang nedy ni baru dapat Credit card berwarne gold , baru tahu ni . ' Aku sebagai adik ada hak nak minta ape ape yang aku nak! ' hahahaaa malang betul abang sulong nedy dapat adik macam ni .




Tu dia beruk mai dah ! hahaa , bila dua orang ni beraksi bersame mesti jadi macam ni . Tak tahu lah ape yang tak kena , kenape lah nedy boleh buat macam tu dan kenape abang nedy pun dah serupe beruk pun ada . Hahaa okey okey lah nasib tadi nedy ada perasan abang nedy upload gambar baru dekat mukabuku dia lepastu nedy ape lagi , mencuri tanpe kebenaran untuk letak dalam blog nedy . Nah ! ambil tengok ni lah abang sulong nedy , masih single . Umur baru je 24 tahun mude lagi . Sesiapa berkenan sila-sila lah kenalan dengan nedy dulu ya . Dia ni panas baran . Tu je buruk dia . Eh eh ape sudah jadi ni ? Nedy promote abang ke , Hahaaa mampus lah dia bace blog ni nanti . Okey pewwwiiit ! Hahaaa huk tuih geli nak pewwit abang sendiri .




Disebabkan dia punyai card berwarne perang-perang tu nedy makan ni je , tak banyak mane pun . Hahaa . Orang belanje kan , so kite memang best lah tunjuk-tunjuk ape yang ada dalam menu . Tunjuk tu pun kena minta kebenaran tapi kalau dah dia sengih sengih serupa kambing memang syok habis lah masing-masing memilih menu . Hehee .








Huaah nedy tak makan lagi harini bila sendiri yang update pasal ni , diri sendiri lah yang tahan lapar hari ni perut dah krokkk kroook minta makan bila tengok gambar makanan ni haih . Okey jap tahan , nak habiskan update ni hehee . Okey lah takkan lah nedy nak showkan abang nedy sorang je kan , nedy sebenarnye ada 2 orang abang dan perangai masing-masing berbeza dan style pun same , memang jauh gila berbeza . Ni dia abang nedy yang ke dua . Hehee promote lagi ke ? okey dia single juga sebab tu ibu dan abah cakap nedy naik pelamin dulu . Lalalaaa . 





Tak lupe juga 2 orang gemuk kembar ni , Hahaa nak juga masuk dalam entry ni , dalam adik-beradik nedy budak 2 orang ni je berbadan montel montel . Kuat makan ! 24 jam makan pun tak kisah . Bila makan kita tak habis duduk diam je , nanti ada lah orang yang tukang habis kan huahahaa . 




Nedy tak suke dengan mate nedy bila tak makeup , nampak pucat ! tapi ape boleh buat , nedy sekarang nak biasakan keluar rumah tak makeup sebab ramai yang tak suke nedy makeup . Okey pasrah ! Selepas makan tu nedy berfikir nak beli ape sebab ada orang belanje . Okey shopping tapi gambar shopping takde sebab nedy taksub sangat sampai takde mase nak ambil gambar , eh eh buat ape nak gambar ? Gediknyeee kaw nedy aminuddin . Lepas ni setiap minggu dia balik nedy mesti kena perah otak plan macammane nak ajak abang sulong nedy jalan-jalan ada makne . Hahaa Okeybai .
Friday, 16 December 2011 | 7 comments
Assalamualaikum .

p/s * Alhamdulillah produk SkinCare yang nedy jual semakin laju , suke suke hehee . Sesiapa berminat tu sila-sila lah inbox nedy di muka buku eh eh . Kalau-kalau korang takde friends dengan nedy tu korang comment je dengan notes nedy , nanti nedy confirmkan . :) Kalau korang terus add belum tentu nedy nak confirm sebab nedy takut sekarang nak confirm orang sebagai kawan dekat mukabuku . Yela sekarang orang macam-macam ragam . =,=

__________________________________________________________________________________

Haritu kan , alah haritu nedy keluar tak pakai makeup orang cakap nedy masih sekolah , fuyooh mudenye saya ehem ehem . Hehee kan cantik nampak lebih mude daripada nampak berumur kan kan hehe sebenarnya nedy ni jenis yang suke makeup juga tapi semenjak dah berhijab ni nedy jadi malas nak keluar pakai makeup sebabnya leceh . Okey ada sebab tapi kalau sebab tu tak boleh tunaikan nedy makeup setebalnye tidak , sebenarnya takde lah tebal sangat pun , nampak je tebal tapi tidak , mungkin mate tu yang nampak tebal padahal nedy makeup simple-simple je sekarang , tak macam dulu nedy suke makeup colour garang-garang macam hitam . Hamboi lebam biji mata tuu . Hahaa . Okey yok lihat gambar nedy sebelum dan selepas makeup .






Paling simple lah ni sebab nedy hanya pakai bulu mate , contact lens dan eyeliner sekali dengan lips gloss then eyeshadow nedy gunakan warne soft brown . Tak nampak tebal . Mungkin korang tengok gambar makeup tebal tapi takpun . Simple bagi nedy lah . Pemerah pipi atau blusher jarang sekali nedy gunakan sebab muke dah merah pun . Yang peliknya nedy , kalau korang tengok makeup real nedy depan-depan beza dengan gambar sebenarnya , ntah kenape gambar ni tipu nampak serabut . Hahaa .

Gambar-gambar ni semua diambil dalam bilik serba pink , hehee sebelum keluar , hobi nedy suke ambil gambar dulu sebab kalau dah keluar memang takde mase lagi nak ambil gambar . Okey kalau korang perasan gambar sebelum style shawl lain dan selepas pun lain hehee sebabnya hari pun lain-lain . Takkan lah nedy keluar madah nak makeup je . Yang samenye adalah shawl sebab shawl fav . Simple-simple je pun .




Takde beza banyaknye pun , tapi yang penting ada lah sikit beza kan dari sebelumnya . Untuk pengetahuan korang nedy memang suke makeup mate je sampai yang lain pun terabai , blusher ? jarang sekali kot nedy pakai hehe . :) Nedy makeup takde lah secantik mane pun macam korang-korang kat luar sane sampai buat tutorial tu , ada juga orang suruh nedy buat tutorial dan kalau korang nak tahu memang dah pun nedy buat tutorialnye tapi disebabkan video tu merapu habis terus takde mood nak upload .

* Hahaa korang nak tahu tak entry ni dah lame di type , pastu dibiarkan di draft dalam seminggu lebih kot , sekarang baru ingat nak publish . Ntah ape-ape je nedy aminuddin kan . Okebai =,=
Saturday, 3 December 2011 | 12 comments
Assalamualaikum .

Okey hari ni nedy nak cerita pasal produk yang nedy jual dekat mukabuku dan sekarang alhamdulillah memang semakin ramai yang dah pun mencuba . Dekat sini nedy nak cerita lebih kepada info Skincare Auramaya ni supaya senang orang nak tahu tapi kekadang ada juga yang jenis malas nak bace panjang-panjang info dekat note mukabuku nedy tu . Untuk pengetahuan korang yang berminat nak tahu segale info tu penting , ape pantangnye dan care pemakaian yang betul semuanye kena tahu . Ape bahannye semua ada dalam info tu , kalau korang nak bace info tu korang boleh buka mukabuku nedy dan klick notes , kat situ banyak info . Korang harus tahu semuanye . Okey ini kotak kotak Skincare AuraMaya yang nedy selalu ambil stock setiap minggu . Bekas selalu bertukar , sebelum ni warne grey , putih dan gold . terbaru ni bekas aura maya sudah pun bertukar lagi dan insya'allah akan kekal berwarne hitam untuk bekas krim malam , warne putih untuk krim siang .






Perhatian kepada yang berminat nak tahu lebih pasal AuraMaya ni tolong bace ape yang nedy nak sampaikan dalam entry ni sampai habis okey . Pertame sekali nedy nak cakap betape majunya orang-orang kita meniru atau senang bahase ' klon ' produk Skincare AuraMaya , dah ada kes dah ada pengguna yang nak dapat murah beli Aura Maya dengan ' salah orang ' dan hasilnye sendiri dapat lah . Kesian yang tak terhingga bila dapat tahu kulit yang asalnye kusam terus menjadi merekah berdarah . Ya tuhan betape hebatnye klon AuraMaya ni . Okey nedy terangkan balik eh , KLON/CLONE produk SkinCare AuraMaya bermakne produk tiruan yang mengikut seratus peratus kotak , bekas dan warne bau yang sebiji macam Aura Maya tapi harganya lebih murah dari produk yang ori . Bukan setakat tiruan yang macam tu je ada terjadi tapi ada juga yang krimnye sebiji same dengan Aura Maya tapi lain name produk . Okey AuraMaya ni tetap Aura Maya yang 100% dari Malaysia , anak jati Malaysia yang buat dan tidak ada sedikit pun bahan kimia dalam produk . Kalau korang nak tahu lebih korang boleh buka acc mukabuku nedy dan klik notes sebab kat situ banyak segela info yang nedy showkan . Khas untuk public . Disini nedy nak terangkan , padahnye nak beli murah-murah dari harge sebenar itu lah dapatnye , kebanyakkan Set biasa Aura Maya ni mane-mane agent pun jual semua lebih kurang same tak kire lah akak supplier sendiri pun jual lebih kurang same hargenya .






Ibu nedy sendiri pun pakai produk AuraMaya ni dan masalah untuk orang dah berumur ni biasanya masalah jeragat dah sel kulit mati yang terlalu tebal . Contoh ibu nedy ni dia jenis yang terlalu malas untuk penjagaan muke hahaa tapi tu mase dulu lah , dari dulu lagi ibu nedy ni jenis tak suke makeup dan terlalu sibuk dengan kerjanya . Dekat sini nedy showkan muke ibu nedy sebelum dan selepas guna AuraMaya , so kepade sesiapa rase nak promote dekat ibu-ibu yang lebih kurang masalah dengan ibu nedy silakan . Sebenarnye semua masalah kulit boleh guna tak kira lah same ada lelaki atau perempuan semuanye boleh guna . Tapi biasanye orang-orang yang dah brumur macam ibu nedy ni mesti masalahnye lebih kurang macam ibu nedy so korang tengok lah hasilnya . Ini gambarnye . :)


Mungkin korang nak tahu ape yang dijual dalam kotak tu kan dan ape yang ada dalam kotak AuraMaya , okey dalam kotak tu sebenarnye ada 3 item yang diisi krim siang , krim malam dan sabun muka . Dalam gambar semestinya nampak besarkan hehee tapi sebenarnye bekasnye comel sangat dan tahan dalam 2 or 3 bulan . Ada sorang pengguna pakai sampai 4 bulan tu pun betul betul jimat tapi hasil perubahannye tetap nampak . Pakai krim ni pun tak perlu banyak banyak , pakai nipis-nipis pun tetap dah okey . :)











Bila nedy dah cakap SkinCare ni dijual one set bermakne one set lah korang dapat sesiapa yang order tu dan tolong lah jangan tetiba sms bagitahu ' nedy ? saya dapat 1 item je ' hehe sabar jelah nampak sangat leteww tak bukan kotak tu lagi sebabnye kotak tu kecil dan dalamnye seperti gambar dekat atas yang punyai krim malam , krim siang dan sabun . Memang semua disumbat dalam tu dan ramai juga cakap kenape comel sangat setnye . Okey meyh sini nak cakap , korang cube pakai dulu dan tengok hasilnye berape lame tahan , mungkin 3 bulan dan paling lame pun 4 bulan boleh tahan tapi tu semua bergantung pada pemakaian sendiri . Pakai krim ni tak perlu lah banyak-banyak sebab nak cepat hasilnye , membazir semua tu tahu dan ada pengguna yang pakai selame 4 bulan one set ni dan hasilnye sangat memuaskan hati dia . Alhamdulillah .




Ni sabun AuraMaya , bila pengguna dapat dah tolong potong 4 @ 6 dan 8 pun boleh bergantung pada korang sendiri lah , pastikan jangan dibiarkan rendam dalam air nanti kembang habis lah . Hehee sabun ni memang best guna sebab ada vitamin E dan korang yang bermasalah kulit jerawat boleh lah selalu cuci muke dengan sabun ni . :) Biasa selepas bilas muke tu korang boleh gosok perlahan-lahan dekat muke nanti korang sendiri akan rase kulit muke korang ada daki . Hehee . Selepas cuci tu , lap muke macam biasa dan pastikan muke dalam keadaan lembab baru lah korang apply krim dekat muke korang nipis-nipis , bila muke lembab memang krim akan disapu rate so jangan dibiarkan muke terlalu kering baru nak apply krimnye eh , pakai banyak-banyak pun membazir sebab yang serap dekat skin korang hanya 1 layer saje . 

_________________________________________________________________________________________

Dan dibawah ini nedy sertakan beberape testimoni yang nedy sharekan . Lelain gambar boleh tengok di acc facebook nedy . 








_________________________________________________________________________________________


Okey info penting dari nedy tentang AuraMaya ni bila korang dah membeli . 

Untuk 14 hari pertama ni harap dapat bersabar dengan pantang tidak boleh mekaup atau memakai bedak or toner . 14 hari ni tempoh Aura Maya nak serasi dengan skin . Ada kala kita akan rasa merenyam gatal sebab dalam AM ada kandungan aloe vera . Kadang tumbuh seakan ruam halus tapi kejap je . biasanya 1-2 hari hilang dah tu pun bergantung pada bahan kimia apa yang tersimpan di bawah kulit korang . bila skin dah normal , dia akan start pulihkan , time tu kadang muka jadi sunburn sebab dia nak keringkan kulit mati . Kulit mati yang buat skin nampak sunburn tu . lepas tu nampak seakan skin berkedut dan kering tapi okey je . Lepas kulit mati keluar, baru la keluar kulit baru . Time tu bila cuci muka terasa skin tegang sangat sebab kulit masih baru belum matang lagi , bila skin dah matang skin akan back to normal . Biasanya dalam 3 hari skin dah matang . InsyaAllah lepas tu prob settle . Ape ape pun kita hanya kena sabar dengan perubahannye . Mudah-mudahan korang sendiri akan perasan hasilnya . 

Kalau ada rasa pedih sangat-sangat tu means terlebih cream . Cara pakai AM , macam cuci muka biasa . Lepas cuci muka pakai sabun tu biarkan dalam 2 or 3 minit buih dekat muke pun boleh baru lah dibilas dan pakai krim malam waktu malam , krim siang waktu siang . Pakai nipis dan cara nak apply nipis , lepas cuci muka tu biarkan muka dalam keadaan lembab bukan muka basah tahu . muka lembab lembab sikit pastu apply krim . so senang rata sekali colet dah rata seluruh muka . Dari itu korang boleh jimat sikit . Jimat-jimat pun tetap akan nampak hasil . Insya-Allah . Leher pun boleh disapu .

Cuci muka tak kisahlah kerap macam mana asalkan nipis . Setiap kali ambil wudu', cuci muka pastu pakai krim balik pun boleh tak kira berape kali . Agak agak nak cuci muke tu , cuci je pastu pakai balik krimnye . Pakai krim nipis saje .   

Kepada yang punyai masalah jerawat atau resdung , produk AuraMaya hanya menolong korang luaran saja dan boleh kawal dari tumbuhnye jerawat dekat muke , juga menghilangkan bekas-bekas jerawat tapi kalau dah hormon dalaman kita darah kotor , tetap akan keluar juga jerawatnye tapi tak banyak macam selalu disebabkan ada AuraMaya , kalau nak betul betul cantik kulitnya custmer boleh amalkan ambil vitamin yang mane mane terbaik untuk dalaman hormon . Vitamin untuk dalaman dan AuraMaya untuk luaran . 


_________________________________________________________________________________________


--> Okey sesiapa berminat nak tahu lebih lanjut pasal AuraMaya korang boleh search facebook nedy dan klick notes nedy dan bace eh . Kalau nak lebih tahu korang boleh inbox nedy terus , sesiapa yang tak friends dengan nedy dekat acc mukabuku dan mahu add nedy , inbox je takpun comment saje dekat notes nedy ya dan nedy akan confirm . Dekat album nedy pun banyak dah gambar pengguna sebelum dan selepas guna AuraMaya , sila-sila lah lihat .


** Kepada pengguna yang sudah membeli daripada pengedar yang sah dan berpuas hati dengan hasilnya boleh teruskan pembelian dengan ejen tersebut agar dapat memastikan keaslian produk tersebut supaya dapat mengelakkan dari tersilap beli sekiranya terlihat barangan tersebut dijual dengan harga murah. Yang membezakan hanyalah cara layanan ejen kepada pembeli sahaja . okey itu saje setakat ini . Terimakasih kerana sudi membace dan terimakasih juga kepada sesiapa yang dah membeli dari nedy .
Visit the Site