Buddies

Thursday, 12 July 2012 | 4 comments
Assalamualaikum .


Mengambil mase sikit untuk update , tak tahu ape yang nak diceritakan , pastu tengok tengok gambar yang nedy simpan banyak betul percutian nedy yang nedy tak share kan di dalam blog . Walaupun perkare dan mase sudah berlalu lame , nedy nak cerita juga pengalaman nedy ketika bercuti . Terbaru dalam bulan 5 , akhir bulan 5 ye . Tengok sendiri lah kan sekarang dah bulan 7 baru nak cerita benda lame hihii . Lantak lah kan sebab ada juga yang sudi bertanye dengan nedy tak update ke pasal bercuti haritu . Huhu maaf lah ye , baru nak update ni .

Ibu nedy cakap tak perlu lah berkawan ramai , cukup lah ada 2 orang sahabat baik nedy pun dah boleh berjalan satu malaysia ni . Huhu , sebenarnye kenalan memang ramai tapi tu lah nak mengambil mase diaorang untuk berjalan tuu yang susahnye . Tapi kalau dengan sahabat nedy yang 2 orang ni memang kaki berjalan . Cakap je lah nak ke mane , on je hihii . Asalnye cerita macam ni nedy plan nak berjalan mandi manda lah kononnye tapi tak tahu ke mane last last esya call cakap weekend ni kite ke Tioman , okey mase tuu dia cakap hari khmis taw . Ini namenye ape ? Plan mengejut okey . Dia cakap weekend okey , nak bergeraknye hari sabtu pepagi buta . Dalam satu hari tu hari jumaat memang nedy habiskan kerja nedy semua dalam keadaan kelam kabut . Nak tak nak , kena siapkan juga kerja . Tak sabar betul nak menjemurkan badan ni . Finally !
















Nampak macam tak dalam , masukkan kepale dalam air . Tengok sendiri pun takut keadaan dalam laut tu . Subhannallah sungguh cantik ikan ikan dan pokok dalam laut tioman ni . Asyik asyik teruja je tengok ikan macam macam warne , macam macam rupa , ada sayap , ada kaki , panjang buntal comel menyeramkan arghh semuanye ada lah . Perasan tak abang belakang nedy tu hihii nedy buka jaket dan sebab tu dia dekat dengan nedy . Risau sangat den lemas agaknye . cont cerita bawah ya .




Okey gambar atas ni korang perasan kan nedy tak pakai jaket oren tu hoihoi , meyh nak cerita sikit , mase memula turun air tu memang nedy pakai , kiteorang pusing satu pulau , serius kaki memasing semua lenguh berenang . Dalam laut tu mase kiteorang pusing satu pulau kecil ni , jangan cerita lah kan dah memang confirm confirm dalam sangat laut tu tapi last last tu nedy berani kan diri HAHAHA buka jaket tu nak berenang dekat kawasan dalam tu , memula memang okey pastu boleh pula haih mate dengan hidung masuk air tetiba nedy kelam kabut macam orang nak lemas , esya dekat nedy , nedy peluk dia HAHAA sudahnye kedua dua nak lemas sebab esya pun nedy dah tergelamkan , situasinye kedua duanye memang dalam keadaan yang panik nasib baiklah ada orang yang tolong . Malu den weei konon pandai berenang pastu hati dah dupdapdupdap terus naik bot . Tak nak berenang lagi !












Okey sudahnye disebalik semua gambar ni takde caption dan tak de cerita sebab situasi nedy sekarang yang tak boleh nak mengadap lelame blog ni . Nedy hanya nak sharekan gambar je . Ini pun sikit . Kalau nak upload semua ehem macam biasalah , kang tak pasal blog ni jadi berat pula kan hihii . Okey next entry mungkin nedy akan update lagi . Okey bai .
Sunday, 1 July 2012 | 0 comments



Assalamualaikum .





Akhirnya , akhirnya dan akhirnya  !! yeeeyyy baru lah nedy ingat password blog hoihoi . Sudah hampir 2 bulan nedy tak on dan tak update ape ape pun disini . Boleh tak lepas ni nedy nak aktif balik seperti biasa . Insya'allah . Huhuu ape yang nedy nak updatekan harini , nedy cume nak cakap sepanjang 2 bulan ni syukur alhamdulillah nedy diberi macam macam dugaan . Itu baru lah namenye hidup . Tak semuanye senang terus duduk diatas . :) pape pun lepas ni mungkin nedy akan aktif balik untuk update selalu dan mungkin nedy akan update cerita-cerita yang sebelumnye hihii , biase lah me kan suke cerita kisah yang lame . Insya'Allah . :)

Visit the Site