Buddies

Thursday, 1 March 2012 |
Assalamualaikum .

Sesungguhnya nedy memang takde mood semenjak semalam memikirkan beg duit hilang , macam-macam kena renewkan . Haih kenape lah cuai sangat nedy ni , dalam sekelip mate beg duit boleh hilang , itu lah padahnye terlalu taksub sangat dengan membeli-belah sampai tak toleh kiri kanan agaknye . Nasib nedy baik lah juga sebab baru-baru ni nedy memang sengaje punyai 2 beg duit , sebelum nak keluar shopping tu memang nedy sengaje bahagikan duit untuk shopping dan duit untuk beli nset baru . Yang hilangnye beg duit yang letak duit shopping tu so takde lah banyak sangat . Kalau lah beg duit yang berisikan duit untuk beli nset tu memang pengsan juga nedy kat situ . Kenape cuai sangat engkau ni nedy ! Kenape huh ! Bila duit shopping dah hilang nedy tetap teruskan membeli-belah haih bedal jelah guna duit nset janji hati puas ! Balik dengan tangan kosong tak ke sedih nanti . Biasa lah perempuan memang macam ini . Jangan pelik .




Semalam serba kuning , sakit mata orang kalau diri tengah panas hoihoii , disebalik wajahnye tu sebenarnye memikirkan mane beg duit nedy ! Mane mane hmm tak boleh buat ape , benda dah jadi , semua tu boleh cari dan buat balik . Okey sejukkan hati diri sendiri . Sedapkan hati sendiri . Dalam keadaan yang serabut memikirkan beg duit hilang sempat lagi nedy shopping puas-puas semalam dan sempat lah juga ambil beberape gambar , gambar ni semua selepas beg duit hilang , tengok muke macam takde masalah lah kan . Alaa semua muke sebab puas dapat shopping je . Beli je semua ape nak . Lepas tu balik rumah duduk termenung mane nak dapat duit lagi .






Tu dia kemain seronok lagi lah kan tengok , tangan kiri-kanan penuh masing-masing hihii owh ye lupe nak cakap semalam nedy ditemankan oleh akak nadia , terima kasih bawa nedy jenjalan kak hihii jenjalan lah sangatkan , bila masuk 1 kedai je , nedy nak beli baju ni mule lah cakap dengan akak ni ' akak ambil satu nedy ambil satu dapat murah ' . Okey mane taknye baju semua lebih kurang tapi colour lain-lain hihii lagi pun akak bukan duk malaysia pun . Bergaye lah dekat negare orang . Hihii . 

Perasan tak baju nedy dengan akak nadia pakai lain-lain HAHAA ape baju yang kiteorang pakai semua  jadi milik sendiri dah sebab tu kemain syok ambil gambar , hihii biasa lah kan tapi semalam tak banyak pun ambil gambar , seronok sangat cuci mate . Balik-balik je terus lepak sebentar ke rumah akak ida yang nedy pun dah anggap macam akak sendiri , melawat sekali budak kecil ni hohoo dah besar dah Aiman ni . Tak boleh duduk diam-diam nanti menangis hihi . 






Okey dah , balik rumah menangis memikirkan beg duit tu , yaa adoi kenape kenape kenape lah engkau cuai sangat Nedy ! Sedih ! balik balik je cakap dengan ibu abah beg duit hilang , lepastu cakap nak beli nfon tak cukup duit . Nak tahu tak ape yang mereka cakap , hmmm ' tuh ! barang yang dah beli tadi semua pergi jual balik ' okey fine perli nedy . 

3 comments:

oShi chAn said...

salam kak nedy.. nice pic..leyh ta ajar nak pkai tudung pic yang kat header... i berminat tp ta taw nak pakai cmne...kalau bleyh tunjukkan care2 nye bleyh ta?? hope sagt akk dpt ajar..tengsss sangt :)

5 March 2012 at 00:59  
Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bestnye shopping! skarang takleh nak shopping sbb nak bli kamera..hehehe :D

9 March 2012 at 09:01  
Pieh Rizfie said...

wow..comelnye die,,kawan kite kat url kite ni ye http//:pieh-sigadisbiru.blogspot.com/..tq

14 March 2012 at 23:48  
Visit the Site