Buddies

Friday, 16 December 2011 |
Assalamualaikum .

p/s * Alhamdulillah produk SkinCare yang nedy jual semakin laju , suke suke hehee . Sesiapa berminat tu sila-sila lah inbox nedy di muka buku eh eh . Kalau-kalau korang takde friends dengan nedy tu korang comment je dengan notes nedy , nanti nedy confirmkan . :) Kalau korang terus add belum tentu nedy nak confirm sebab nedy takut sekarang nak confirm orang sebagai kawan dekat mukabuku . Yela sekarang orang macam-macam ragam . =,=

__________________________________________________________________________________

Haritu kan , alah haritu nedy keluar tak pakai makeup orang cakap nedy masih sekolah , fuyooh mudenye saya ehem ehem . Hehee kan cantik nampak lebih mude daripada nampak berumur kan kan hehe sebenarnya nedy ni jenis yang suke makeup juga tapi semenjak dah berhijab ni nedy jadi malas nak keluar pakai makeup sebabnya leceh . Okey ada sebab tapi kalau sebab tu tak boleh tunaikan nedy makeup setebalnye tidak , sebenarnya takde lah tebal sangat pun , nampak je tebal tapi tidak , mungkin mate tu yang nampak tebal padahal nedy makeup simple-simple je sekarang , tak macam dulu nedy suke makeup colour garang-garang macam hitam . Hamboi lebam biji mata tuu . Hahaa . Okey yok lihat gambar nedy sebelum dan selepas makeup .






Paling simple lah ni sebab nedy hanya pakai bulu mate , contact lens dan eyeliner sekali dengan lips gloss then eyeshadow nedy gunakan warne soft brown . Tak nampak tebal . Mungkin korang tengok gambar makeup tebal tapi takpun . Simple bagi nedy lah . Pemerah pipi atau blusher jarang sekali nedy gunakan sebab muke dah merah pun . Yang peliknya nedy , kalau korang tengok makeup real nedy depan-depan beza dengan gambar sebenarnya , ntah kenape gambar ni tipu nampak serabut . Hahaa .

Gambar-gambar ni semua diambil dalam bilik serba pink , hehee sebelum keluar , hobi nedy suke ambil gambar dulu sebab kalau dah keluar memang takde mase lagi nak ambil gambar . Okey kalau korang perasan gambar sebelum style shawl lain dan selepas pun lain hehee sebabnya hari pun lain-lain . Takkan lah nedy keluar madah nak makeup je . Yang samenye adalah shawl sebab shawl fav . Simple-simple je pun .




Takde beza banyaknye pun , tapi yang penting ada lah sikit beza kan dari sebelumnya . Untuk pengetahuan korang nedy memang suke makeup mate je sampai yang lain pun terabai , blusher ? jarang sekali kot nedy pakai hehe . :) Nedy makeup takde lah secantik mane pun macam korang-korang kat luar sane sampai buat tutorial tu , ada juga orang suruh nedy buat tutorial dan kalau korang nak tahu memang dah pun nedy buat tutorialnye tapi disebabkan video tu merapu habis terus takde mood nak upload .

* Hahaa korang nak tahu tak entry ni dah lame di type , pastu dibiarkan di draft dalam seminggu lebih kot , sekarang baru ingat nak publish . Ntah ape-ape je nedy aminuddin kan . Okebai =,=

7 comments:

Nurul ain said...

cantiknye shawl.. ahaaaa... ***heaven la AM laris... :)

16 December 2011 at 01:27  
♥ nedy aminuddin ♥ said...

Hahaa ! Alhamdulillah sebab tu boleh belanje shawl untuk orang tuuu . Hahaa .

16 December 2011 at 01:35  
:: Cik Nur :: said...

cantiknya...makeup dan tak makeup, dua2 cun..

16 December 2011 at 01:36  
♥ nedy aminuddin ♥ said...

Terimakasih CIK NUR . :) alhamdulillah .

16 December 2011 at 01:41  
Sabrina said...

cantik nye u ni!!! ur skin look flawless! followed!
wah! org jb!
sekg la! 3

20 December 2011 at 01:06  
Nurul Mazni Sawal said...

ur skin, glowing from inside.. cantik sgt :)

2 January 2012 at 05:27  
kisah seorang wanita hingusan said...

akak nedy , muke akak ade nampak iras iras SAZzy falak laa :)
akak NEDY chumell :)

7 February 2012 at 01:53  
Visit the Site