Buddies

Saturday, 3 December 2011 |
Assalamualaikum .

Okey hari ni nedy nak cerita pasal produk yang nedy jual dekat mukabuku dan sekarang alhamdulillah memang semakin ramai yang dah pun mencuba . Dekat sini nedy nak cerita lebih kepada info Skincare Auramaya ni supaya senang orang nak tahu tapi kekadang ada juga yang jenis malas nak bace panjang-panjang info dekat note mukabuku nedy tu . Untuk pengetahuan korang yang berminat nak tahu segale info tu penting , ape pantangnye dan care pemakaian yang betul semuanye kena tahu . Ape bahannye semua ada dalam info tu , kalau korang nak bace info tu korang boleh buka mukabuku nedy dan klick notes , kat situ banyak info . Korang harus tahu semuanye . Okey ini kotak kotak Skincare AuraMaya yang nedy selalu ambil stock setiap minggu . Bekas selalu bertukar , sebelum ni warne grey , putih dan gold . terbaru ni bekas aura maya sudah pun bertukar lagi dan insya'allah akan kekal berwarne hitam untuk bekas krim malam , warne putih untuk krim siang .






Perhatian kepada yang berminat nak tahu lebih pasal AuraMaya ni tolong bace ape yang nedy nak sampaikan dalam entry ni sampai habis okey . Pertame sekali nedy nak cakap betape majunya orang-orang kita meniru atau senang bahase ' klon ' produk Skincare AuraMaya , dah ada kes dah ada pengguna yang nak dapat murah beli Aura Maya dengan ' salah orang ' dan hasilnye sendiri dapat lah . Kesian yang tak terhingga bila dapat tahu kulit yang asalnye kusam terus menjadi merekah berdarah . Ya tuhan betape hebatnye klon AuraMaya ni . Okey nedy terangkan balik eh , KLON/CLONE produk SkinCare AuraMaya bermakne produk tiruan yang mengikut seratus peratus kotak , bekas dan warne bau yang sebiji macam Aura Maya tapi harganya lebih murah dari produk yang ori . Bukan setakat tiruan yang macam tu je ada terjadi tapi ada juga yang krimnye sebiji same dengan Aura Maya tapi lain name produk . Okey AuraMaya ni tetap Aura Maya yang 100% dari Malaysia , anak jati Malaysia yang buat dan tidak ada sedikit pun bahan kimia dalam produk . Kalau korang nak tahu lebih korang boleh buka acc mukabuku nedy dan klik notes sebab kat situ banyak segela info yang nedy showkan . Khas untuk public . Disini nedy nak terangkan , padahnye nak beli murah-murah dari harge sebenar itu lah dapatnye , kebanyakkan Set biasa Aura Maya ni mane-mane agent pun jual semua lebih kurang same tak kire lah akak supplier sendiri pun jual lebih kurang same hargenya .






Ibu nedy sendiri pun pakai produk AuraMaya ni dan masalah untuk orang dah berumur ni biasanya masalah jeragat dah sel kulit mati yang terlalu tebal . Contoh ibu nedy ni dia jenis yang terlalu malas untuk penjagaan muke hahaa tapi tu mase dulu lah , dari dulu lagi ibu nedy ni jenis tak suke makeup dan terlalu sibuk dengan kerjanya . Dekat sini nedy showkan muke ibu nedy sebelum dan selepas guna AuraMaya , so kepade sesiapa rase nak promote dekat ibu-ibu yang lebih kurang masalah dengan ibu nedy silakan . Sebenarnye semua masalah kulit boleh guna tak kira lah same ada lelaki atau perempuan semuanye boleh guna . Tapi biasanye orang-orang yang dah brumur macam ibu nedy ni mesti masalahnye lebih kurang macam ibu nedy so korang tengok lah hasilnya . Ini gambarnye . :)


Mungkin korang nak tahu ape yang dijual dalam kotak tu kan dan ape yang ada dalam kotak AuraMaya , okey dalam kotak tu sebenarnye ada 3 item yang diisi krim siang , krim malam dan sabun muka . Dalam gambar semestinya nampak besarkan hehee tapi sebenarnye bekasnye comel sangat dan tahan dalam 2 or 3 bulan . Ada sorang pengguna pakai sampai 4 bulan tu pun betul betul jimat tapi hasil perubahannye tetap nampak . Pakai krim ni pun tak perlu banyak banyak , pakai nipis-nipis pun tetap dah okey . :)











Bila nedy dah cakap SkinCare ni dijual one set bermakne one set lah korang dapat sesiapa yang order tu dan tolong lah jangan tetiba sms bagitahu ' nedy ? saya dapat 1 item je ' hehe sabar jelah nampak sangat leteww tak bukan kotak tu lagi sebabnye kotak tu kecil dan dalamnye seperti gambar dekat atas yang punyai krim malam , krim siang dan sabun . Memang semua disumbat dalam tu dan ramai juga cakap kenape comel sangat setnye . Okey meyh sini nak cakap , korang cube pakai dulu dan tengok hasilnye berape lame tahan , mungkin 3 bulan dan paling lame pun 4 bulan boleh tahan tapi tu semua bergantung pada pemakaian sendiri . Pakai krim ni tak perlu lah banyak-banyak sebab nak cepat hasilnye , membazir semua tu tahu dan ada pengguna yang pakai selame 4 bulan one set ni dan hasilnye sangat memuaskan hati dia . Alhamdulillah .




Ni sabun AuraMaya , bila pengguna dapat dah tolong potong 4 @ 6 dan 8 pun boleh bergantung pada korang sendiri lah , pastikan jangan dibiarkan rendam dalam air nanti kembang habis lah . Hehee sabun ni memang best guna sebab ada vitamin E dan korang yang bermasalah kulit jerawat boleh lah selalu cuci muke dengan sabun ni . :) Biasa selepas bilas muke tu korang boleh gosok perlahan-lahan dekat muke nanti korang sendiri akan rase kulit muke korang ada daki . Hehee . Selepas cuci tu , lap muke macam biasa dan pastikan muke dalam keadaan lembab baru lah korang apply krim dekat muke korang nipis-nipis , bila muke lembab memang krim akan disapu rate so jangan dibiarkan muke terlalu kering baru nak apply krimnye eh , pakai banyak-banyak pun membazir sebab yang serap dekat skin korang hanya 1 layer saje . 

_________________________________________________________________________________________

Dan dibawah ini nedy sertakan beberape testimoni yang nedy sharekan . Lelain gambar boleh tengok di acc facebook nedy . 








_________________________________________________________________________________________


Okey info penting dari nedy tentang AuraMaya ni bila korang dah membeli . 

Untuk 14 hari pertama ni harap dapat bersabar dengan pantang tidak boleh mekaup atau memakai bedak or toner . 14 hari ni tempoh Aura Maya nak serasi dengan skin . Ada kala kita akan rasa merenyam gatal sebab dalam AM ada kandungan aloe vera . Kadang tumbuh seakan ruam halus tapi kejap je . biasanya 1-2 hari hilang dah tu pun bergantung pada bahan kimia apa yang tersimpan di bawah kulit korang . bila skin dah normal , dia akan start pulihkan , time tu kadang muka jadi sunburn sebab dia nak keringkan kulit mati . Kulit mati yang buat skin nampak sunburn tu . lepas tu nampak seakan skin berkedut dan kering tapi okey je . Lepas kulit mati keluar, baru la keluar kulit baru . Time tu bila cuci muka terasa skin tegang sangat sebab kulit masih baru belum matang lagi , bila skin dah matang skin akan back to normal . Biasanya dalam 3 hari skin dah matang . InsyaAllah lepas tu prob settle . Ape ape pun kita hanya kena sabar dengan perubahannye . Mudah-mudahan korang sendiri akan perasan hasilnya . 

Kalau ada rasa pedih sangat-sangat tu means terlebih cream . Cara pakai AM , macam cuci muka biasa . Lepas cuci muka pakai sabun tu biarkan dalam 2 or 3 minit buih dekat muke pun boleh baru lah dibilas dan pakai krim malam waktu malam , krim siang waktu siang . Pakai nipis dan cara nak apply nipis , lepas cuci muka tu biarkan muka dalam keadaan lembab bukan muka basah tahu . muka lembab lembab sikit pastu apply krim . so senang rata sekali colet dah rata seluruh muka . Dari itu korang boleh jimat sikit . Jimat-jimat pun tetap akan nampak hasil . Insya-Allah . Leher pun boleh disapu .

Cuci muka tak kisahlah kerap macam mana asalkan nipis . Setiap kali ambil wudu', cuci muka pastu pakai krim balik pun boleh tak kira berape kali . Agak agak nak cuci muke tu , cuci je pastu pakai balik krimnye . Pakai krim nipis saje .   

Kepada yang punyai masalah jerawat atau resdung , produk AuraMaya hanya menolong korang luaran saja dan boleh kawal dari tumbuhnye jerawat dekat muke , juga menghilangkan bekas-bekas jerawat tapi kalau dah hormon dalaman kita darah kotor , tetap akan keluar juga jerawatnye tapi tak banyak macam selalu disebabkan ada AuraMaya , kalau nak betul betul cantik kulitnya custmer boleh amalkan ambil vitamin yang mane mane terbaik untuk dalaman hormon . Vitamin untuk dalaman dan AuraMaya untuk luaran . 


_________________________________________________________________________________________


--> Okey sesiapa berminat nak tahu lebih lanjut pasal AuraMaya korang boleh search facebook nedy dan klick notes nedy dan bace eh . Kalau nak lebih tahu korang boleh inbox nedy terus , sesiapa yang tak friends dengan nedy dekat acc mukabuku dan mahu add nedy , inbox je takpun comment saje dekat notes nedy ya dan nedy akan confirm . Dekat album nedy pun banyak dah gambar pengguna sebelum dan selepas guna AuraMaya , sila-sila lah lihat .


** Kepada pengguna yang sudah membeli daripada pengedar yang sah dan berpuas hati dengan hasilnya boleh teruskan pembelian dengan ejen tersebut agar dapat memastikan keaslian produk tersebut supaya dapat mengelakkan dari tersilap beli sekiranya terlihat barangan tersebut dijual dengan harga murah. Yang membezakan hanyalah cara layanan ejen kepada pembeli sahaja . okey itu saje setakat ini . Terimakasih kerana sudi membace dan terimakasih juga kepada sesiapa yang dah membeli dari nedy .

12 comments:

Anonymous said...

salam..hrga AM ni brpa eh? ^_^

4 December 2011 at 19:34  
Nurul Mazni Sawal said...

dear.. ur skin sangat glowing.. nak sangat kulit cam u.. this product affordable tak for student?

18 December 2011 at 08:35  
Fiza Noor said...

salam. akak minat nak try product ni tp xleh plak nak comment kat fb nedy. pm akak k :)

13 February 2012 at 07:28  
Alaisya said...

Salam nak tnya..vitamin tu kena makan ketiga2 bottol macam dlm gambar kat atas tu ke? :)

12 March 2012 at 11:31  
fiqamikaze said...

Kak..sy nak tanya..ada kawan saya tu,dia beli produk aura maya dgn harga rm120.hampir dgn harga asal..tapi bila dia pakai,kulitnya merekah..n baru la tau tu produk tiruan..cemane ek nak beza dia ori atau x?sbb sy ade jmpe mcm2 kaler packaging nya..ade kuning,putih, n klabu..mana 1 ek yg betol?

29 May 2012 at 09:41  
fiqamikaze said...

Kak..sy nak tanya..ada kawan saya tu,dia beli produk aura maya dgn harga rm120.hampir dgn harga asal..tapi bila dia pakai,kulitnya merekah..n baru la tau tu produk tiruan..cemane ek nak beza dia ori atau x?sbb sy ade jmpe mcm2 kaler packaging nya..ade kuning,putih, n klabu..mana 1 ek yg betol?

29 May 2012 at 09:44  
Anonymous said...

camner yer klu sy nk order aura maya ni

28 June 2012 at 01:21  
Anonymous said...

Berapa RM 1 full set?

2 August 2012 at 19:09  
Anonymous said...

np kesan AM sama cm SF Beauty?

19 August 2012 at 18:10  
olive said...

Sy guna aura maya ari ke 25.yg peliknya dr muka x berjerawat...tumbuh plk merah2 kt muka mcm nyamuk gigit..cmna nj buat?adakh produk tiruan?cmna nk tau produk tu tiruan ke tak..sy bli hrga rm120.

29 September 2012 at 17:58  
olive said...

Sy guna aura maya ari ke 25.yg peliknya dr muka x berjerawat...tumbuh plk merah2 kt muka mcm nyamuk gigit..cmna nj buat?adakh produk tiruan?cmna nk tau produk tu tiruan ke tak..sy bli hrga rm120.

29 September 2012 at 17:58  
Anonymous said...

mcm mn nk order ye..plez inbox sy .ni sy nye mail gurlzlinda@yahoo.com

12 February 2013 at 00:00  
Visit the Site