Buddies

Saturday, 24 December 2011 |
Assalamualaikum .

Malas nak cerita banyak kali ni , korang tengok gambar dan korang bayangkan lah sendiri . Syukur Alhamdulillah nedy takde pape , masih diberi peluang untuk hidup . Awal pagi-pagi nedy gerak ke pontian johor untuk menguruskan majlis disane . Kebetulan harini nedy disuruh oleh ibu untuk menguruskan majlis di pontian dan ibu nedy menguruskan majlis di bandar . Gerak pepagi dengan 2 kereta dan satu van , pekerja lain semua dah ada di pontian . Nasib lah yang tersadai tepi jalan 1 kereta , hahaa kereta yang nedy bawa . Ditemani cousin nedy , kalau lah nedy bawa orang mase tu . Mampus lah function orang jadi kelam kabut . Ape nak jadi ? ni lah dia .




Ape nak jadi ? hahaa malu nak cerita tapi cerita jelah , pengalaman kan . Cerita secare ringkas okey , nedy bawa kereta langgar lubang yang dalamnye dah sibiji macam longkang . Depan ada kereta semestinya kita takkan nampak lubang depan kan . Alih-alih ada , jalan belah sebelah pun ada kereta . Okey agak-agak ape nak jadi ? boleh elak ke tidak ? Hahaha langgar lah . Lepas tu tayar kereta depan belah kiri terus pecah then kereta tak terkawal , sumpah nedy cakap dalam fikiran nedy nak macam tunggang terbalik macam ni lah macam tu lah . Nedy bernasib baik nedy dapat kawal stering kereta nedy , gelabah tu semua mesti lah ada . Dengan cepat cepat nedy bawa ke tepi . Bila dah behenti tepi tu , punye lah tergaman sekejap nedy dalam kereta . Nasib nedy tak bawa laju , andai lah kate nedy bawa laju ataupun nedy tak dapat kawal stering kereta , ape lah nak jadi dengan nedy sekarang kan . Ape ape pun alhamdulillah nedy dengan cousin nedy selamat .



Aku lupe ape name benda yang aku pegang ni dan malas nak google , yang penting benda ni lah nak naikkan kereta supaya senang nak menukar tayar hahaa . Tak larat aku nak pusing , lembik !


Aksi-aksi penuh gaye nak menukar tayar , hahaaa engkau mampu ke ? nedy rase dalam dunia ni tak semua perempuan boleh tukar tayar termasuk lah nedy huahahaaa last last call pomen dengan suara gelabah meminta tolong , nasib ! duit terbang . Sementare menunggu pomen datang , nedy jadi geram kenape takde kereta yang kena padahal lubang tu memang macam longkang . Lepas tu kan korang . Berape minit kemudian , LALALAAAA ..........





Bukan mulut nedy celupar ke ape eh , benda nak jadi . Jadi lah , tak memasal semua nak join kereta nedy yang tayarnye pecah pancit tu semua . Kereta wira , viva dan kereta nedy waja . Hahaa berderit macam buat pesta . Okey tak lawak !





Finally ! Abang pomen datang dengan keadaan yang sempoi habis , senang bercakap dengan dia yang begitu peramah . Ala perempuan mesti lah abang pomen kena peramah kan . Hahaaa . Sekejap je dia tukar , bila dia nak buka tayar kereta nedy , nedy terkejut sedikit rupe beruk bila tengok tayar . Oh maiiii ! AKU NAMPAK DUIT TERBANG !




Pecah , pecah ! Ape nak jadi ape nak jadi , aku pening ! sesampai je dekat pontian abah nedy dengan pantasnya meminta kunci kereta nak tengok tayar . Okey fine aku pasrah andai kena marah ke pe kan . Nak tahu ape jadi ? Hehee abah nedy terus pergi kedai tukar keempat empat tayar kereta kepada yang baru . Okey senyum sampai ke telinga .

Tolong berhati-hati yang sesiapa nak ke arah pontian tu sebab jalannye memang serabut . Sangat-sangat ! lubang bersepah ! balik dari pontian nedy bawa kereta serupa macam orang tak betul asyik mengelak dari lubang besar besar lepastu dalam serupa longkang kat jalan . Okey aku malas nak jalan situ lagi . Fobia !

7 comments:

Aisyah Hanis said...

syukur lahh nedy takde pape. Fuhhh ~ (LEGA)

24 December 2011 at 07:03  
nurul tiya said...

jalan pontian dari kangkar pulai or dari kulai ? umm memang bahaya sangat -,-

24 December 2011 at 08:30  
Adam Fikri said...

alhamdulillah x ada papa... nanti bawak kereta hati2 yer.....

24 December 2011 at 20:03  
Aien Not Alien said...

singgah dari blog afiq... alhamdulillah nedy tak ada apa2...

pernah singgah pontian dulu...tak perasan pula, mungkin lubang baru agaknya...

24 December 2011 at 21:53  
Juliet_iRa~" said...

kesiannya...

nsb baik xjd apa2..

:)

25 December 2011 at 01:19  
♥ nedy aminuddin ♥ said...

Alhamdulillah nedy takde pape , cousin pun okey cume fobia dengan lubang kat jalan je ni . Lubang dekat jalan tu kalau dah tutup pun mesti pecah balik sebab lori lori mmg banyak lalu . serius jalan ke arah pontian mmg teruk .

25 December 2011 at 04:16  
farhana said...

alo shiannya sis..jgn ptus asa huhu

29 December 2011 at 19:18  
Visit the Site